lørdag 12. november 2011

VM barmark dag 1.

Linn og Zabel på vei inn mot mål!

Da er første dag unnagjort. Det ble som ventet veldig langt og varmt for oss og alle andre. Åtte km blir langt når vi vanligvis kjører 5-6 km, at det i tillegg var hele 14-15 grader i skyggen gjør det ikke lettere for hundene. Heldigvis var det lav luftfuktighet og skygge i skogen, men på stadion steika solen fra skyfri himmel.

Jeg og Rasch var først ut av oss. Han gikk kjempebra og jeg prøvde å disponere kreftene hans så godt jeg kunne. Vi kjørte rolig nedover og tråkket til oppover. Rasch holdt trøkket lenge, men etter ca 6,5-7 km var han tom og lurte på om vi ikke skulle ta en pause. Vi kom oss i mål, men la igjen mye tid. Det var ”heldighvis” mange andre som hadde problemer så vi kom vi inn til en foreløpig syvende plass. Opp til gullet er det alt for langt, men det er ikke umulig å klatre noen plasser i morgen. I dag virket han mest mentalt sliten og ellers fin i kroppen. I morgen er det jaktstart, det kan kanskje motiver ham helt inn til mål.

Linn og Zabel kjørte veldig bra. Første delen som hovedsakelig gikk oppover gikk det kjempefort, men etter ca 5 km ble han preget av varmen Han slakket av en del den siste kilometeren og hadde ikke holdt mange meterne lenger, for etter at han gikk i mål tok det ca 30 min før han kunne stå på beina uten å bli holdt oppe i selen…. De ligger på foreløpig 4.plass, og har vel bestemt seg for ikke stille til start om distansen blir den samme i morgen.

Liten tvil om at det var en ganske spesiell stemning på stadion. Det er ikke gøy å kjøre når hovedmålet bare er å komme seg til mål.

Utenom diskusjonen rundt lengden på løypa, har det vært et kjempearrangement. Med hele 526 deltakere fra 25 nasjoner er det mye liv. Vi fikk ikke vært på åpningssermonien, men den var visst veldig bra. Tyskerne er også veldig flinke til å samle tilskuer og lage stemning. Da er det gøy å være deltaker!

1 kommentar:

Anonym sa...

Endelig har jeg funnet veien inn til bloggen deres!! Si meg, foreløbig syvende plass av over 500 deltakere, det er jo drit bra!!! Skjønner at ikke alle disse 5oo er i samme gren, men det høres uanset veldig bra ut!
Linn og Eirik.