lørdag 20. oktober 2012

NM barmark - sparkesykkel


Gull til Svein Ivar Moen, sølv til oss og bronse til Yngve Hoel 
Foto: Ole Walter Sundlo. 
Da var første dag av NM barmark unnagjort.  Mesterskapet finner sted like ved Hønefoss. Det var NM her også i 2009 så vi kjenner løypa litt fra før av. Jeg og Zabel var tittelforsvarer i denne klassen, men årets løype er såpass mye raskere at vi tvilte på at vi kunne gjenta det i år. Heldigvis for oss var løypa snudd og med massivt regn var løypa blitt en del tregere og tyngre.

Zabel løp hardt ut fra start så det var nesten ikke nødvendig å sparke. Jeg prøvde stort sett bare å bidra ut av svingene, over kulene og ellers spare krefter. Inne i skogen var det tyngre, men farten var høy hele veien. Vi kom oss greit gjennom de svingene som var vanskelige, alle forbikjøringene gikk uten problemer og jeg følte vi fikk ut alt vi hadde. 
I mål var vi kun fire skunder bak Svein Ivar Moen (regjerende verdensmester:), grattis! Det holdt til sølv for oss med Yngve Hoel på tredje plass. Var utrolig fornøyd med Zabel, synes han virket unormalt lite sliten i mål, bare frisk og rask. Ser nå i ettertid på GPSen at farten var jevn gjennom hele løpet, er veldig fornøyd med det!

Utenom sparkesykkel var også 4, 8-spann og snøreløperne i aksjon. Vinnerne ble henholdsvis Lena Boysen Hillestad, Hege Ingebrigtsen og Frode Nybakken. Gratulerer.

I morgen skal syklene ut. Linn skal sykle med Zabel og jeg med Rasch.  Dagens snittfart på sparkesykkel var på over 30 kmt, synes egentlig det holder for sykkel. Er fare for at noen hunder må løpe veldig fort om de skal hevde seg i morgen, men det kommer til å bli jevnt. Tror det er flere enn noen gang som kan hevde seg i både dame og herreklassene. Dette blir spennende.  


1 kommentar:

Pål sa...

Gratulerer! Kanon bra og lykke til i morgen også til dere alle sammen! Hilsen Lene Annette, Maren Annette og Pål!