søndag 13. januar 2013

Nittedalsløpet


Spreke unge damer...
Søndag arrangerte Nittedal årets første uttaksløp. Vi har hatt dette som et lite mål denne sesongen, da vi kjenner løypa godt og den skal passe Zabel bra.
Dessverre kom vi oss aldri til start. På onsdagens trening slo Zabel håndleddet på venstre frambein.  Ble ikke mye søvn siden det bare ble verre ut over natten. Torsdag morgen var han fortsatt ikke i nærheten av å belaste beinet. På røntgenbildene kunne det se ut som et lite brudd som visst nok skulle være typisk for ”løpshunder”. Vi ble sendt videre til Oslo Dyrehospital hvor de kunne ta CT og eventuelt operere. Der var vi fredag og de var klare for å legge ham inn. Men ettersom vi synes vi kunne se fremgang valgte vi å utsette det hele til midten av  uka. Sånn det ser ut nå er det blitt bedre, og vi håper han har sluppet unna med en kraftig forstuelse, og om vi kan unngå operasjon er det kanskje håp om å få med oss de siste løpene denne vinteren. Liten tvil om at ambisjoner og forventninger fort kan snu, men nå tar vi all fremgang  som bonus og håper han bare blir bra. 

En som er veldig frisk og rask er Porsch. Linn kjørte med henne i dette som var hennes første løp noensinne og i tillegg med pulk.   Med head-on passeringer og mange muligheter for short-cuts, var dette en veldig spennende løype for en debutant. Porsch har skikkelig trøkk og fart, men litt surrete i hue. Så etter en runde var det tryggest å gi seg slik at det ble en god og lystbetont erfaring.

Jeg og Rasch kjørte miljøklasse 5 km. Det gikk veldig bra, men mot slutten møtte vi på søsteren til Porsch som hadde mistet sin rettmessige eier. Dermed ble det en liten stopp for å trøste og sette litt mot og taue inn en ung og lovende hundekjører.

Neste helg er det også uttaksløpløp, da combined på Veldre Sag. Jeg skal få låne en hund av Aaseby og Rasch og Porsh skal få kjempe om heder og ære i miljøklassen!

 Zabel neddopet og klar for røntgen. 
Rasch kjører to-spann

Ingen kommentarer: