lørdag 9. oktober 2010

NM-barmark dag 1, Elverum

Pallen i sparkesykkel 1-hund: f.v. Yngve Hoel, Svein Ivar Moen og Linn Beate Hansen
Ikke helt stram strikk inn mot mål, men ellers bra fart i løypa.
Rasch jobbet bra, men han bak ble litt for kort i stega...
Da er første dag av NM unnagjort. Etter en noe nervøs uke her hjemme var det godt å komme i gang! Linn og Zabel konkurrerte i sparkesykkel 1-hund , mens jeg og Rasch deltok i snøreløping. I tillegg ble det kjørt 4-og 8-spann.
Linn fikk i fjor et overraskende sølv i sparkesykkel og vi var spente på om hun og Zabel kunne klare det samme også i år. Løypa passet han bra, men den var nå enda mykere og mer oppkjørt enn de tidligere gangene vi hadde trent der. Zabel løp bra, men Linn følte nok at det manglet den siste spruten som han har vist tidligere. Det til tross kjørte han inn til en imponerende tredjeplass, kun ett sekund fra sølvet. Dette er NM´s største klasse, her konkurrerer damer og herrer mot hverandre. Linn ble beste norske dame og fikk bronse i NM, men en finne og en svenske klarte dog å snike seg foran dem på resultatlisten.
Jeg og Rasch var også i ilden. Dette var mer for å gi Rasch nyttig konkurranseerfaring enn håp om edelt metall. Rasch jobbet hardt i dette som var hans første ordentlige konkurranse, men jeg ble nok for treg og "tung i steget" der bak. Drøyt åtte minutter på tre km er fort for min del, men det holdt kun til bakre halvdel av resultatlisten! Men en slik opplevelse er fin og nyttig erfaring for en kommende trekkhund.
I morgen skal vi til pers i sykkelklassene og vi gleder oss. Trini går for sitt tredje strake NM-gull og Linn skal revansjere de to siste årene hvor hun har vært to og tre sekunder fra ”spikeren” på resultatlisten!

Ingen kommentarer: