søndag 6. januar 2013

Hamar Hundekjørerfestival 2013


Frida Oderstål med sitt fine 6-spann. Vi hentet Zabel hos Frida i 2007, det har vi aldri angret på. Hun har kommet helt fra Nord-Sverige for å kjøre på Hamar. Foran til venstre løper Edguy som er kullbroren til Zabel. Foto: Per Sverre Simonsen. 

Da var årets vintersesong i gang. Nesten som vanlig debuterte vi på Hamar Hundekjørerfestival med 11,5 km snørekjøring. Det var mye liv på stadion med 155 startene til sammen i alle klasser.  Nytt av året var at løpet gikk over to dager. Viktor og Zabel kjørte veldig bra og lå på 2.plass etter første dag. Jeg kjørte med Noss til Solveig Aaseby siden Porsch ikke er gammel nok enda. Hun gikk veldig bra, men var litt uggen i magen, så vi hadde et par pitstopper underveis.
Det var ganske mange som valgte å bare kjøre en dag, så på søndag var det en del færre på start. Viktor og Zabel deltok, men kunne tillate seg å kjøre ganske rolig igjennom. Dermed fikk de en fin gjennomkjøring og sikret likevel seieren. Synes det er litt for tidlig i sesongen til å kjøre  for fullt to dager på rad i en så rask løype. Noss og jeg endte på en 6.plass.

Neste helg er det Nittedalsløpet i Hakadal. Løypa går på jordene på Elnes og er veldig morsom og variert. Viktor skal kjøre med abel, mens jeg er litt usikker på om det blir miljøklasse eller 10 km pulk på Porsch og meg.

Alltid gøy å analysere løpene i etterkant. Bildet viser løpet til Zabel på dag 1. Planen var å ta dette som et treningsløp å holde litt igjen. Da er det fint å se at farten var høyest mot slutten. Snittfarten ble på snaut 30 km/t.

Ingen kommentarer: