onsdag 14. oktober 2015

NM barmark 2015 Elverum


Helle og Linn. Foto: Lena boisen Hillestad
I helgen var det endelig klart for et av sesongens store høydepunkt, NM-barmark i Elverum. Alle hundene har vært i storform i hele høst så vi gledet oss veldig til tross for at forkjølelsen hadde kommet snikende på oss den siste uka.
Lørdagen endte nok litt under forventningene, men det er så godt å se at mange kjører fort. Både Nino og Helle løp råbra foran sparken, men de er jo små og i en så kort løype må man nok forvente at større hunder har mer trøkk. Det endte med 6 og 7. plass blant de norske, men med nesten like høy fart inn mot mål som ut fra start må vi si oss veldig fornøyd.
På snøreløpingen ble det en fin bronse til Porsch, men skuffelsen og overraskelsen var stor over at hun løp så dårlig som hun gjorde… 
Heldigvis skulle søndagen bli veldig mye bedre. Linn og Helle fikk vist at de begynner å nærme seg VM form. De vant NM med et lite sekund! Helle løp råbra fra start til mål og de fikk til et kjempeløp!
Jeg og Troika vant også. Troika fløy gjennom løypa med stram strikk fra start til mål og fikk suverent raskeste tid uansett klasse. Selv med melk i pattene var det som alltid fult fokus i løypa og masse trøkk. Vi er så utrolig imponert!
Vi var også med i to-spann spark. Hadde ikke så store forhåpningene, men det gikk bedre enn fryktet. Nino trakk lasset og nedover måtte vi vente litt på Porsch, men hun hang med helt inn.
Alt i alt ble det et bra mesterskap. Er så gøy med så flinke hunder. Nå er barmarksesongen over for min del, men Linn og Helle fortsetter VM-forberedelsene. Neste helg kjører de til Nybro og det svenske mesterskapet!
Stor takk til arrangøren for et superbra mesterskap!
Trekker bare pusten.. Trengte ikke si noe til Troika underveis, hun visst hvor hun skulle og hva hun skulle gjøre. Foto: Lotte Friid Fladeby
Linn og Helle. Foto Cilje H.A. Moe
 Nino og Viktor. Foto Cilje H.A. Moe

Ingen kommentarer: