søndag 13. februar 2011

Treningshelg på Hamar

Trini, Zabel og Viktor på tur...
Fredag dro vi oppover til Gåsbu i stråelende sol og masse nysnø for å få en fin treningshelg og hyttetur. Det ble det også arrangert treningsløp i løypene som skal benyttes i VM 2-spann i mars. For vår min del var dette en fin mulighet til å få trent litt i løypene før mesterskapet og teste hundene litt mot hverandre, tillegg til fine langturer på klassisk.
Var ikke så mange som hadde tatt turen oppover, men med så lite løp som blir arrangert i år er det viktig og å bruke de mulighetene man får til å gi hundene litt konkurranse. Under VM skal det kjøres 12 km, løypa vi gikk var på 10,9 km…
På lørdag kjørte jeg med Zabel og Rasch, mens Linn snørekjørte med Trini. Det var supre forhold på Gåsbu, men kaldt og løypa var plump i midten. Vi var spent på om Rasch ville holde følge med Zabel helt til mål, men han holdt full trøkk hele veien selv om det var han som måtte løpe i ”plumpen”. Fikk litt vondt av ham og prøve å korrigere underveis, men han insisterte på å løpe i midten. Vi endte på en oppløftende andreplass bak Yngve som hadde dagens to raskeste tider! Linn var veldig fornøyd med Trini som løp bedre enn på lenge. De endte ca fire minutter bak oss med 2-spann.
På søndag hadde løypa satt seg bedre og det var ikke like løst. Dagens 2-spann bestod av Zabel og Trini, mens Rasch fikk en hviledag. Med litt mer rutine foran klarte begge å holde seg i de faste delene av løypa. De to foran løp bra, men jeg klarte å kjøre på en rot som stakk opp i løypa og tryna greit. Vi dro før tidene ble hengt opp for å rekke en tur på ski uten hund, men tiden ble litt dårligere enn på lørdag til tross for raskere løyper.

Ingen kommentarer: