mandag 15. oktober 2012

Drammen Grand Prix og Bærumsløpet


Foto: Cathrine Spigseth
Da var nok en helg med løp både lørdag og søndag unnagjort.

Lørdag var vi på travbanen i Drammen hvor det var sprint fellesstart.  Er litt spesielt med så raske og korte løp, og ikke minst det at det er fellesstart gjør at det ikke er lett å spå utfallet.

Viktor syklet med Rasch som løp kjempebra. De vant den innledende runden ganske overlegent. I finalen ble det en del jevnere. De kom seg først ut i starten, men det var noen superraske tisper som ikke ville slippe bakhjulet. Til tross for at det var veldig jevnt hele veien klarte de å holde unna med noen få meter. Synes det var veldig bra av Rasch som løp så bra i front fra start til mål.

Jeg sparket med Zabel. Vi hang godt med, men på en så rask løype klarte vi ikke helt å holde følge med de aller raskeste. Vi kom oss til finalen hvor vi endte på en grei femte plass. 

På søndag var vi på Jordbru hvor begge syklet. Med varving og 30 sekunder mellom hver startende ble det nok av løpere og utfordringer i løypa. Rasch løp veldig bra første runden, men mange passeringer underveis miser han litt fokus.  Det til tross ble de nr to, kun fattige tre sekunder bak Stian som vant. Men å bruke nesten 40 sekunder mer på den siste runden holder ikke, men dette var super trening.
Den våte og gjørmete løypa passet Zabel godt. Vi var egentlig VELDIG motivert for å slå Viktor og Rasch, særlig med tanke på hvor hånlig Viktor lo da jeg fortalte han om planen min på fredag! Han løp kjempe bra og han lot seg ikke affisere av noe og taua meg gjennom gjørma, men det ble dessverre 6 sek bak Viktor og Rasch. Men; seier i dameklassen, så vi er selvfølgelig veldig fornøyde!
 Litt morsommere å sykle for to og firbeinte når syklene blir skikkelig møkkete.
Alt i alt en veldig bra helg hvor vi fikk trent på det meste. Porsch fikk også kjørt sine første løp i miljøklassen. Må si vi er veldig imponert over henne. Fullt fokus, masse vilje og lett og fin i steget. Men vi holder igjen en god stund til.  
Neste helg er det NM på Froksmoen. Det blir utrolig spennende. Får litt vondt i magen av å tenke på hvor rask løypa er med tanke på hundene. Kunne gjerne vært NM på Jordbru for min del! Tungt, tregt og mykt underlag, det liker vi mye bedre! Så hovedmålet i NM blir å få kvalifisert seg til EM.  Ser ut til at veldig mange er påmeldt og  de fleste klassene kommer det til å bli jevnere enn noen gang. Og med 30 sek intervall mellom hver start kan det bli litt utfordringer med passeringer i løypa. Skal bli godt å få det overstått!   
Porsch i miljøklassen
Foto: Cathrine Spigseth

Ingen kommentarer: