mandag 8. oktober 2012

SM barmark 2012, Hällefors

I helgen braket barmarksesongen i gang, men det ble med både knall og fall for vår del.


Helgen ble tilbragt i Hällefors hvor det svenske mesterskapet ble arrangert. Vi vant i fjor og var veldig klare for å forsvare titlene. Hundene har vært i fin form i det siste, men det er noe eget med konkurranse. Svenskene er utrolig flinke til å arrangere løp og løypene var også i år veldig bra. De var både tekniske, tunge, trege og ikke minst hundevennlige. Med oss hadde vi Milla, Zabel og Rasch.

Linn syklet med Milla og dette var hennes første barmarksløp. Hun løp bra, men hun hadde nok ett gir til. Det til tross ledet de etter første dag. Linn sparket også, da med Zabel. De kjørte veldig bra og lå som nummer fire, kun slått av tre veldig spreke herrer. Nesten litt urettferdig å konkurrere mot dem i en så tung løype, men de fleste lå tross alt bak. Jeg syklet med Rasch. Det gikk veldig bra lenge, helt til jeg slo pedalarmen nedi en stein og fløy over styret . Det gikk hardt ut over både kropp og sykkel, men vi kom i gang igjen og inn til en andreplass, kun ti sekunder bak lederen.

På dag to løp Milla bedre, men nå var det Linn sin tur til å gå i bakken. I en innersving slo hun styre inn i et av “gjerde-stolpene” og etter nesten 30 sekunder med kaving glapp både gull og sølv, men de berget tredjeplassen. Hun endte kun ett sekund fra sølvet, men også bare ett sekund unna fjerdeplassen. På sparkesykkelen beholdt hun fjerdeplassen fra dagen før etter nok et solid løp. Jeg og Rasch hadde ambisjoner om å avansere uten fall, men til tross for et bra løp og helgens beste tid holdt det “bare” til sølv, seks sekunder unna gullet.

Alt i alt er vi veldig fornøyd med turen. Det var et supert arrangement og strålende vær og ikke minst var hundene superspreke. Det virker som alle tre er i sitt livs form. Nå må vi bare få orden på syklingen og som alltid holde både to og firbeinte skade- og sykdomsfri.

Neste helg er det to løp på kalenderen, først fellesstart i Drammen Grand Prix og så skal vi til Jordbru på søndag. Da blir det både sykling og sparkesykkel med en og to hunder!

 Linn og Zabel på sparkesykkel
Linn og Milla

Ingen kommentarer: