fredag 25. mars 2011

VM 2011, dag 2

En ny strålende dag i Holmenkollen, men det ble dessverre stang ut for vår del. Det hadde vært litt kaldere i natt, men sola fikk fortsatt bra tak innen klokken ble ti da første start skulle gå.
Etter to uker i ro var det liten tvil om at batteriene til Zabel var fulladede og at det kom til å gå fort ut fra start. Spørsmålet var heller om det ville holde helt til mål. Det ble som ventet en ”behagelig” reise opp til Frogneseteren for min del. Zabel la seg i sæla og viste gammel sprut mens jeg prøvde å roe ned i nedoverbakkene for å disponere kreftene hans. Dessverre mistet vi litt av flyten i løpe etter noen rotete vanningspauser og forbipasseringer. Mest av alt er det vel et tegn på at ting ikke er helt som de skal. Etter ca 10 km valgte jeg å bryte, da var Zabel ganske tom, varm og ikke særlig motivert på å løpe lengre. Liten tvil om at han ikke var helt frisk og nok kunne trengt noen dager til i ro. Utrolig kjedelig med hunder syke og ute av form når det virkelig gjelder. Men det gjør jo at man setter ekstra stor pris på de medaljene man tidligere har vunnet. Gode løp virker uendelig langt unna på dager som dette. Mye ros til løpere som Yngve og Svein Ivar som virkelig presterer igjen og igjen, også nå som det gjelder som mest!
Pallen ble i dag helnorsk i herreklassen. Yngve Hoel vant foran Eskil Knag og Svein Ivar Moen. Dameklassen ble vunnet av Minna Viide foran Ninan Renate Karlsen og Maija Nivala, Gratulerer!
I morgen er det combined og både Zalto og jeg er klare for å gi alt vi har. Det er fortsatt meldt strålende sol, men heldigvis for oss kaldere enn på lenge. Alt ligger til rette for det blir en bra dag for både løpere, hunder og tilskuere. NRK skal være på plass. Vil oppfordre alle til å ta turen oppover, billetter kjøpes i døra og starten går klokka 10.00!

Ingen kommentarer: