lørdag 22. oktober 2011

Svenske mestarskapet barmark, Nybro

Etter NM hvor ingen av oss fikk full klaff i sykkelklassen bestemte vi oss for å dra til det svenske mesterskapet. Både vi og hundene trenger de gjennomkjøringene vi kan få.

Bilturen ned gikk greit, men det ble litt seint. Vi kjørte ned etter jobb og fikk fredagsrush, omkjøringer og div stopp. Her nede bor vi bra og løypa er helt super. Den har masse svinger, kryss, er småkupert og har veldig fint underlag. Den er litt kort, men snittfarten er lav. Arrangementet har virket veldig bra til nå. Ingen ting er tilfeldig, men litt mye styr er det når svenskane krever veterinærkontroll, lagledermøte ++. Til tross for at vi var opp kl 0600 ble det ble ikke mye tid til oppvarming, gjennomkjøring av løypa etc., men det er deilig å sykle et mesterskap med litt senka skuldre og uten nerver.

Viktor og Rasch var først ut av oss. De startet som nr to og Rasch gikk kjempe bra. Han storkoste seg i løypa. Det til tross bar løpet litt preg av at han ikke kunne løypa i alle kryssene og at de etter hvert lå først. Men de er veldig fornøyd ettersom de leder etter første dag. Det er to sekunder ned til Michael Henriksson som vant det norske mesterskapet. Blir perfekt trening for Rasch å starte først i morgen.

Løypa passer både Zabel og meg bra, og foten min har endelig blitt bedre. Det ble et veldig bra løp og vi leder med 16 sek ned til Sara Nilsson. Zabel holdt veldig bra trøkk og det merkes at han begynner å bli en erfaren hund. Selv om han ikke har vært igjennom løypa la han så å si ingen tid igjen i kryss og svinger. Han snudde seg aldri kikket på meg fordi jeg var pysete i svingene sånn som i NM.

Ingen kommentarer: